ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Γκραβούρες

Η Αθήνα μέσα από τα μάτια των ξένων περιηγητών του 18ου – 19ου αιώνα.

Δεκαέξι υπέροχα θέματα απαρτίζουν τη μοναδική αυτή σειρά και ζωντανεύουν την Αθήνα του 18ου-19ου αιώνα, μέσα από τη ματιά των ξένων περιηγητών.
Ακρόπολη, Στήλες του Ολυμπίου Διός, Αρχαία Αγορά, Παρθενώνας κι άλλα σημαντικά μνημεία, ζωντανεύουν μέσα από τις μοναδικές αυτές γκραβούρες. Τυπωμένες σε ειδικό ποιοτικό χαρτί με τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας, οι συλλεκτικές αυτές γκραβούρες αποτελούν την καλύτερη πρόταση τόσο για ένα εταιρικό όσο και για ένα μοναδικό προσωπικό διακοσμητικό δώρο, για το μαγαζί, το σπίτι ή το γραφείο.
Δείτε περισσότερα…

Great Magisters of Rhodes 1305-1437

10 Καρτ Ποστάλ
“The Great Magisters of Rhodes”
Volume I & II

Η ιστορία της Ρόδου σημαδεύτηκε από την εγκατάσταση των Ιωαννιτών Ιπποτών στο νησί. Στις αρχές του 14ου αιώνα οι ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννου καταλαμβάνουν τη Ρόδο, η οποία κάτω από τη διοίκησή τους πρόκειται να ζήσει μία από τις πιο λαμπρές εποχές στην ιστορία της.
Ο Ανώτατος άρχοντας και Διοικητής επάνω στο λαό και το στράτευμα ονομαζόταν «Μεγάλος Μάγιστρος» (Magnus Magister) και προερχόταν πάντα από την ευγενή τάξη των ιπποτών. Το αξίωμά του ήταν ισόβιο και διοικούσε συνήθως μαζί με το ανώτατο συμβούλιο του. Από τις αρχές του 14ου αιώνα έως και την αποχώρηση των ιπποτών τους τάγματος από το νησί στα 1522 πέρασαν συνολικά 19 Μεγάλοι Μάγιστροι οι οποίοι και έμεναν στο μεγαλοπρεπές Παλάτι (Καστέλο)
Η Ειδική αυτή έκδοση, χωρισμένη σε δύο εξαιρετικά καλαίσθητες κασετίνες παρουσιάζει τους θυρεούς των Μεγάλων Μαγίστρων από το 1305 έως το 1522, σχεδιασμένους με ιστορική ακρίβεια από τον εικαστικό Ιωάννη Π. Βλαζάκη.
περισσότερα..

Medieval Illuminations

10 Καρτ Ποστάλ
“Medieval Illuminations”
Volume I & II
Μεσαιωνικές Μινιατούρες

Στα χρόνια του Μεσαίωνα άθνισε η τέχνη της Εικονογράφησης των Χειρογράφων. Εξειδικευμένοι καλλιτέχνες -αρχικά μοναχοί σε μοναστήρια- σε ολόκληρη την Ευρώπη εργάστηκαν με υπομονή, ζήλο και αφοσίωση για να κοσμήσουν κείμενα, με περίτεχνους βιβλιοδιακόσμους, μονογράμματα, μινιατούρες καθώς κι ολοσέλιδες εικονογραφήσεις.
Η έκδοση αυτή χωρισμένη σε δύο καλαίσθητες κασετίνες -από 10 καρτ ποστάλ- περιλαμβάνει σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες εμπνευσμένες από την τέχνη της μεσαιωνικής εικονογράφησης, ιστορίας και παράδοσης σχεδιασμένα απ τον εικαστικό Ιωάννη Π. Βλαζάκη.περισσότερα..

Ανατυπώσεις

“Ανάτυπα Έργων Ζωγραφικής”

Η εταιρεία ΦΙΛΟΤΥΠΟΝ σε συνεργασία με τον αναγνωρισμένο Εικαστικό-Οικοσημολό-
γο Βλαζάκη Π. Ιωάννη, έχει τυπώσει σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό ανατύπων, έργα του καλλιτέχνη εμπνευσμένα από τη δυτική μεσαιωνική παράδοση, καθώς επίσης και σχέδια του, φιλοτεχνημένα με πενάκι.

Ο Ιωάννης Βλαζάκης είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης στην Ελλάδα που ασχολείται εικαστικά με την Οικοσημολογία (Heraldic Arts), τη Δυτική Μεσαιωνική Εικονογράφηση Χειρογράφων (Medieval Illuminated Manuscripts), ακολουθώντας πιστά μία μακραίωνη παράδοση. περισσότερα..